https://ekolist.cz/cz/kultura/clanky/brozurky-z-veronicy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brožurky z Veronicy

2.4.2009
Informací a rad o tom, jak ekologicky šetrně prát, uklízet nebo umývat nádobí, je internet plný. Stačí si zadat vhodně zvolené heslo nebo navštívit ty správné webové stránky.
 
Jenže lehkost, s jakou lze brouzdat ze stránky na stránku a odskakovat z odkazu na odkaz, je svůdná. Najednou zjistíte, že místo článku k tématu, který vás zajímal původně, čtete článek zcela jiný, neméně zajímavý. Nakonec se od počítače odpotácíte zahlceni informacemi o všem možném – akorát jste si zapomněli najít, to, co jste původně hledali. Například jak ekologicky šetrně prát prádlo nebo vyčistit záchod.

Pokud vás zajímá ekologicky šetrný úklid a nechcete se zamotat v informační síti, napište si do ZO ČSOP Veronica o novou brožurku „Do čista. O environmentálně šetrném uklízení“, kterou napsal Petr Ledvina. Brožurka je to útlá, všeho všudy třicet stran, které jsou rozvolněny ilustracemi Rostislava Pospíšila. Snadno si zde najdete, co o ekologické péči o domácnost potřebujete vědět. Text je úsporný a nehrozí, že brožurku odložíte zasyceni přemírou dat a informací. Vlastně se dá docela pohodlně pročíst během dvou tří cest veřejnou dopravou.

V dnešní době asi nepřekvapí, že brožurka je ke stažení ve formátu .pdf na webových stránkách Veronicy (www.veronica.cz/dokumenty/do_cista.pdf). Pokud se ale pustíte na internet, dejte pozor: na stránkách Veronicy je řada jiných, zajímavých odkazů. Například na brožurku Miroslava Šuty Chemické látky v životním prostředí a zdraví, brožurka Moniky Vokálové O vodě bez obalu nebo brožurka Lenky Parkanové a Světly Vlašínové Hliník – zbytečný odpad.


reklama

Martin Mach Ondřej
Autor je redaktorem serveru Ekolist.cz.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist