https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/aktivni-ucitel-aktivni-zak
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivní učitel – aktivní žák

autor: | místo vydání: Praha | vydavatel: Ekocentrum Koniklec | rok vydání: 2010 | cena: Zdarma ke stažení v PDF
Publikace byla distribuována před vánočními svátky do základních škol, víceletých gymnázií, center a středisek ekologické výchovy, které se zapojily do dotazníkového šetření projektu Město do kapsy. Publikace obsahuje 14 příkladů dobré praxe programů či projektů, které školy samy realizují v městském prostředí, 6 městských programů či projektů, které nabízejí centra a střediska ekologické výchovy školám a 10 environmentálně zaměřených programů projektu Město do kapsy, které byly pilotně realizovány na ZŠ Londýnská (Praha 2) a ZŠ Chmelnice (Praha 3). Žáci těchto škol absolvovali během jednoho školního roku deset projektových dní na deset různých témat (např. funkce zeleně, využití prostoru, kvalita ovzduší, zdroje vody, biologičtí škůdci), prostřednictvím kterých se blíže seznámili s městem či městskou částí, ve které se škola nachází. Součástí publikace je i CD, které obsahuje metodiky k těmto 10 programům, on-line aplikaci projektu Město do kapsy dostupnou z webových stránek Ekocentra Koniklec ve formátu html a formulář „Jak se zapojit do projektu“. Metodiky a formulář společně s ceníkem služeb nabízených v návaznosti na projekt (např. zaslání pomůcek v elektronické či tištěné podobě, asistence při realizaci projektu na škole) jsou umístěny na webových stránkách Ekocentra Koniklec . Na těchto stránkách si také lze zdarma stáhnout publikaci Aktivní učitel – aktivní žák a prezentaci pro pedagogy ve formátu MS PowerPoint o městských projektech a programech. Tímto způsobem může projekt zaujmout další školy a přispět tak k naplnění průřezového tématu Environmentální výchova na školách.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist