https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/caka-jan-toulani-po-brdech-vsestranny-pruvodce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Toulání po Brdech. Všestranný průvodce

autor: Čáka, Jan | místo vydání: Praha | vydavatel: Mladá fronta | rok vydání: 2011 | počet stran: 336 | cena: 269 Kč
Toulání po Brdech Kniha vznikla sloučením a přepracováním dvou starších prací Jana Čáky. První s názvem Po Brdech se chodí pěšky je vyprávění o Brdech mezi Zbraslaví a Příbramí, druhá – Brdské toulání – líčí toto pohoří v jeho opačné jižní výspě, na Rožmitálsku a Spálenopoříčsku. Publikace se setkala s nemalým zájmem, což vedlo k jejímu opakovanému vydání, vždy s novými doplňky a aktualizací. Díky autorově všestrannosti, spisovatelské a kreslířské píli a zaujetí se zájemci opět setkávají s podrobným a čtenářsky přitažlivým líčením svérázné krajiny nitru Čech. Mohou se opřít o autorovu zevrubnou znalost minulosti kraje, jeho pamětihodností, způsobu obživy obyvatel těchto lesnatých končin, krok za krokem pozorovat jeho faunu a flóru, obdivovat se stále ještě zachovalým krásám přírodních zákoutí. A konečně je tato kniha přínosná i v tom, že včleňuje tento region do širších kulturněhistorických souvislostí, pojednává o jeho vlivu na vznik literárních, hudebních anebo výtvarných děl, o působení význačných osobností v kraji.
autor: Čáka, Jan

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist