https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/chaloupek-vaclav-doteky-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Doteky přírody

autor: Chaloupek, Václav | místo vydání: Praha | vydavatel: Edice ČT | rok vydání: 2017 | počet stran: 368 | cena: 332 Kč
Doteky přírody Upolín, lakušník, sklenobýl, čertkus… Nejen na tyto rostliny s pohádkovými názvy narazíte v české a moravské krajině, kterou vás provede její znalec a milovník – Václav Chaloupek. Ukáže vám, kde se dají najít orchideje nebo hřiby kováře, zavede vás do lesa, kam chodil s Vydrýskem, liščetem, rysem či s medvíďaty a seznámí vás s jeho dalšími obyvateli. Uslyšíte sebevědomé troubení jelena, hluboké bublání tetřívka i melancholické houkání puštíka obecného, neslyšně se kolem vás mihne vlk, mrštně se protáhne lasice kolčava, jako zmije na vás zasyčí krutihlav, v trávě najdete sotva narozené srnče… Jindy vás pozve k rybníkům či na louky a horské stráně a do míst, kam lidská noha vstoupí málokdy. Před vašima očima se tak bude odvíjet dobrodružství naší krajiny a toho, co se v ní měsíc po měsíci odehrává. Výpravná kniha s unikátními fotografiemi Taťány Typltové je inspirována autorovými pořady Minuty z přírody a Novinky z přírody. Autorovo osobité líčení je prodchnuto vzpomínkami a nevšedními zážitky z přírody, s níž je neodmyslitelně spjatý po celý život.
autor: Chaloupek, Václav

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist