https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/jarmar-milan-k-globalni-zmena-cesta-ze-svetoveho-chaosu-do-budoucnosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Globální změna. Cesta ze světového chaosu do budoucnosti.

autor: Jarmář, Milan K. | místo vydání: Praha | vydavatel: Aula | rok vydání: 2010 | počet stran: 416 | cena: 378 Kč
Globální změna Autor ve své knize postihuje příčiny, mechanismy, důsledky a možná či nutná východiska ze situace klimatických změn, které se výrazně projevují na naší planetě. Činí tak napříč několika obory (jako jsou např. meteorologie, klimatologie, hydrologie, ale i energetika, zemědělství či doprava) a s ohledem na etické atributy naší civilizace, tj. humanitu, demokracii a ochranu lidských práv. Knihu, jejíž text doprovázejí desítky grafických schémat, grafů, tabulek apod., lektorovali odborníci několika vědních odvětví. Ing. Milan K. Jermář, DrSc. je český, resp. československý vodohospodář. Jako projektant se v Československu podílel na úpravách vodních děl (např. Orlík a Kamýk nad Vltavou, Nechranice na Ohři) a vodních toků (Otava, Labe, Dyje apod.). Po roce 1969 odborný poradce OSN, FAO a UNESCO. Od roku 1982 žije ve Spolkové republice Německo. V letech 1984-1986 vedl německo-pákistánský tým při projektech vodních elektráren na řece Indu a v Himaláji. Autor řady rozvojových studií v Asii, Jižní Americe, Africe a USA. V letech 1986-1989 vedl studie o zajištění trvale udržitelného rozvoje území Kirindi Oya na Srí Lance a v povodí řeky Juby v Somálsku. V letech 1991-1993 vedl evropsko-indonéský tým pro přípravu projektů sto padesáti malých vodních elektráren na Sumatře, který financovala EU. Po roce 1989 expert EU na českých ministerstvech pro místní rozvoj a zemědělství. Autor řady odborných publikací (např. Water Resources and Water Management, Elsevier 1987).
autor: Jarmář, Milan K.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist