https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/kalistova-magdalena-muj-domaci-sebezpyt
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Můj domácí sebezpyt

autor: Kalistová, Magdalena | místo vydání: Praha | vydavatel: Společnost pro Revolver Revue a VŠUP | rok vydání: 2008 | počet stran: 128
Obálka knihy Praktické a vyzkoušené návody pro ekologicky citlivější péči o domácnost a osobní hygienu
Na konci června vydala Společnost pro Revolver Revue ve spolupráci s Vysokou školou uměleckoprůmyslovou v Praze (VŠUP) knížku Můj domácí sebezpyt. Její autorkou je grafička tištěného Ekolistu Magdalena Kalistová a bez přehánění je možné říct, že jde o nejhezčí a nejnápaditěji zpracované návody pro šetrné vedení domácnosti a osobní hygienu, jaké zatím v českém jazyce vyšly.
Knížka vznikla jako závěrečná práce studia na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, kterou loni Magdalena Kalistová dokončila. Po celou dobu ji odborně vedli František Štorm, Luboš Drtina a Karel Haloun, konzultantem práce pak byl Jan Rous a oponentem šéfredaktor Ekolistu Jan Stejskal.
„Jde o pokus přiblížit a shrnout mé dobré zkušenosti s alternativní péčí o domácnost a osobní hygienu. Chtěla bych nabourat předsudky spojené s používáním ,obyčejných‘ věcí. Ukázat, že je možné používat kvalitní výrobky, a přitom moc neutrácet. Najdete tu ověřené postupy a své zkušenosti nabízím prostřednictvím návodných ilustrací,“ vysvětluje Magdalena Kalistová, jak práce vznikala. Několik grafických ukázek z knihy přinesl tištěný Ekolist 07/2008 – právě výtvarné zpracování knížky je totiž opravdu povedené. Však byl taky Můj domácí sebezpyt oceněn jako nejlepší absolventská práce VŠUP v roce 2007.
autor: Kalistová, Magdalena

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist