https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/suta-m-ucinky-vyfukovych-plynu-z-automobilu-na-lidske-zdravi-druhe-doplnene-a-prepracovane-vydani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Účinky výfukových plynů z automobilů na lidské zdraví. Druhé, doplněné a přepracované vydání.

autor: Šuta, M. | místo vydání: Plzeň | vydavatel: Děti Země | rok vydání: 2008 | počet stran: 32
Účinky výfukových plynů z automobilů na lidské zdraví Publikace obsahuje informace o zdravotních vlivech 10 chemických látek nebo jejich skupin, které jsou obsaženy ve výfukových plynech automobilů. Zahrnuje i ozón (O3) a fotochemické oxidanty, které vznikají z vypouštěných exhalací vlivem slunečního záření a které tvoří základ tzv. letního nebo fotochemického smogu. Exhalace jsou v publikaci rozděleny do tří skupin - na látky postihující převážně dýchací cesty, na látky s převážně toxickými účinky a na rakovinotvorné látky. Text čerpá z více než stovky odborných publikací. Pro potřebu laiků je doplněn stručným slovníčkem, který vysvětluje použité odborné termíny. Publikace byla vydána s podporou nadačního fondu Zelený poklad , díky které je možné si ji objednat jen za cenou poštovného na stránkách Dětí Země.
autor: Šuta, M.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist