https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/tomsicek-jan-do-vladivostoku-na-zmrzlinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do Vladivostoku na zmrzlinu

autor: Tomšíček, Jan | místo vydání: Ústí nad Orlicí | vydavatel: Oftis | rok vydání: 2008 | počet stran: 328 | cena: 219 Kč
Do Vladivostoku na zmrzlinu Kniha o lásce nejen k cestování... Dočteme se v ní, jak ho napadla myšlenka na tak neobvyklou cestu a proč zrovna s tak nezvyklým cílem. Podíváme se s ním do Volgogradu, překonáme Ural, větřík nás bude společně unášet přes nedozírnou Sibiř, abychom alespoň letmo zhlédli Omsk, Novosibirsk a některá další města i vesnice. Po mizerných a chatrných mostech podél BAMu se dostaneme k Bajkalu a pak budeme pokračovat na Dálný východ do Komsomolska na Amuru. Podél řeky Ussuri dojedeme do cíle, tedy do Vladivostoku. Tam Honza dorazil po 126 dnech šlapání. Také s ním nahlédneme do několika ruských domácností, abychom se dozvěděli, jak se v této zemi lidem žije. Dále máme možnost s autorem prožít krásný, avšak krátký podzim podél Transsibiřské magistrály i okusit první sněhové vločky u Bajkalu. Zpáteční cestu si ulehčil vlakem, aby na Sibiři nezmrzl. Během sedmi měsíců celkově strávených na této cestě odšlapal Honza Tomšíček na svém 30 let starém favoritu asi 22 000 kilometrů a ještě se k tomu svezl vlakem 3000 km.
autor: Tomšíček, Jan

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist