https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/uffelen-chris-van-krajinna-architektura-collection
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krajinná architektura - Collection

autor: Uffelen, Chris van | místo vydání: Praha | vydavatel: Slovart | rok vydání: 2010 | počet stran: 456 | cena: 1349 Kč
Krajinná architektura - Collection
Dokonalé představení krajinné architektury, založené na klasickém zahradnictví. Otevírá se před námi ohromně široké spektrum činností současných krajinných architektů. Na jedné straně architektonické návrhy, umístěné na omezeném prostoru zahrady či parku, využívající přírodní materiály jako půda, dřevo, voda, kámen a rostliny. Na straně druhé krajinné projekty ve velkém měřítku. Esteticky orientované plánování krajiny odděluje od Land Artu, představovaným vybranými díly význačných umělců, jen velmi tenká čára. Projekty často spočívají v pečlivě vybraných zásazích malého rozsahu, které však mění celkový charakter přírody, a dokonce i rozsáhlou krajinu. Vnitřní zahrady, ozeleněné fasády a střechy se staly specifickou oblastí krajinné architektury. V knize nacházíme významné příklady z posledních deseti let i některé dosud nedokončené projekty.
autor: Uffelen, Chris van

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist