https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/arboretum-novy-dvur-nabizi-cestu-kolem-sveta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Arboretum Nový Dvůr nabízí Cestu kolem světa

17.10.2016 12:24 | OPAVA (ČTK)
Asi největším unikátem výstavy je prezentace největších druhů exotických brouků, včetně největšího brouka světa titana obrovského
Asi největším unikátem výstavy je prezentace největších druhů exotických brouků, včetně největšího brouka světa titana obrovského
Cestu kolem světa nabízí až do konce března 2017 Arboretum Nový Dvůr na Opavsku. Výstava představí africkou, americkou, australskou i evropskou přírodu. Návštěvníkům přiblíží její charakteristické rysy. ČTK to řekla Romana Cieslarová, mluvčí Slezského zemského muzea, pod které botanická zahrada nedaleko Opavy spadá.
 

"Výstava nabízí k vidění exotické exponáty ze zoologické a entomologické sbírky Slezského zemského muzea, doplněné vzorky minerálů a hornin ze světových nalezišť a ukázkami rostlinných společenstev," vyjmenovala. Dodala, že kromě cizokrajných savců, ptáků, plazů, obojživelníků a ryb můžou příchozí zhlédnout také ukázky hmyzu, především brouků a motýlů.

Expozice návštěvníka postupně provede celým světem. "Koncipovali jsme ji jako ukázku fauny všech zoogeografických oblastí světa, přičemž jsme použili pouze sbírkové předměty Slezského zemského muzea. Preferovali jsme druhy živočichů, které jsou pro dané oblasti jednak typické, jednak něčím zajímavé, i když jsme se, vzhledem k omezenému prostoru výstavní síně v arboretu, museli vyhnout rozměrnějším preparátům," dodala spoluautorka výstavy Lenka Jarošová. Asi největším unikátem výstavy je prezentace největších druhů exotických brouků, včetně největšího brouka světa titana obrovského. Další část výstavy se věnuje užitkovým rostlinám.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist