https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/hnuti-greenpeace-promitlo-na-svatopetrsky-dom-poselstvi-trumpovi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hnutí Greenpeace promítlo na Svatopetrský dóm poselství Trumpovi

24.5.2017 08:24 | ŘÍM (ČTK)
Navzdory přísným bezpečnostním opatřením kvůli dnešní návštěvě amerického prezidenta Donalda Trumpa u papeže Františka ve Vatikánu se aktivistům z hnutí Greenpeace podařilo promítnout na Svatopetrský dóm vlastní poselství.
Navzdory přísným bezpečnostním opatřením kvůli dnešní návštěvě amerického prezidenta Donalda Trumpa u papeže Františka ve Vatikánu se aktivistům z hnutí Greenpeace podařilo promítnout na Svatopetrský dóm vlastní poselství.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Bente Stachowske / Greenpeace
Navzdory přísným bezpečnostním opatřením kvůli dnešní návštěvě amerického prezidenta Donalda Trumpa u papeže Františka ve Vatikánu se aktivistům z hnutí Greenpeace podařilo promítnout na Svatopetrský dóm vlastní poselství. Na kupoli chrámu se objevil nápis "Planeta Země na prvním místě", informovala agentura DPA.
 

Heslo je odkazem na Trumpovo předvolební heslo "Amerika na prvním místě", uvedla ve svém prohlášení italská pobočka ekologického hnutí Greenpeace. Ochrana životního prostřední podle něj musí být prioritou.

Aktivistům se podařilo navzdory přísným bezpečnostním opatřením přijet s nákladním vozem až na Via della Conciliazione, která vede na Svatopetrské náměstí a promítnout pomocí silných světlometů nápis na kupoli chrámu svatého Petra. Policisté akci přerušili až zhruba po deseti minutách.

Trump dnes dorazil po návštěvě Saúdské Arábie, Izraele a palestinských území do Vatikánu, kde se setká s papežem Františkem. Hlava katolické církve během loňské americké předvolební kampaně nešetřila kritikou na Trumpovu adresu. Jedním z témat, na kterých se František s Trumpem neshodne, je právě ochrana životního prostředí. Trump v kampani prohlásil, že by Spojené státy měly odstoupit od pařížské klimatické dohody vyjednané na sklonku roku 2015.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist