https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/houpejte-se-novy-hravy-projekt-chce-do-ceske-krajiny-umistit-sto-houpacek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Houpejte se. Nový hravý projekt chce do české krajiny umístit sto houpaček

25.5.2014 01:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Zhoupněte se! Houpačka umístěná u lednických rybníků
Zhoupněte se! Houpačka umístěná u lednických rybníků
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | naOKRAJI
Hravým způsobem chce skupina mladých lidí upozornit na zajímavá místa v české krajině. V plánu má pověsit po českých a moravských luzích a hájích stovku dřevěných houpaček. Lidé se tak budou moci na svých cestách pokochat místem tak trochu dětskýma očima. Houpačka jako symbol radosti, hravosti a rozhledu snad pomůže prohloubit u lidí vztah ke krajině, doufají autoři projektu.
 

"Česká krajina je zahlcena informačními cedulemi a naučnými stezkami, které často nerespektující místo samotné . Proto hledáme cestu, jak upozornit na zajímavá místa způsobem, který bude ke krajině citlivý," vysvětlují na svých stránkách.

Projekt probíhá ve všech regionech české republiky a do věšení houpaček se může zapojit úplně každý. Stačí vyplnit internetový formulář a houpačka bude zájemci bezplatně poslána. Finance na uskutečnění projektu jeho autoři nyní sbírají od sympatizantů prostřednictvím stránek HitHit.

Zatím bylo zavěšeno sedm houpaček na Moravě a ve Slezsku. Přesná místa jsou uvedena v mapové aplikaci na stránkách projektu www.naokraji.cz/houpacky.


reklama
Bývalý tankodrom dnes zachraňují kozy
Načeratický kopec je opuštěný vojenský tankodrom. Vojenská činnost zde v minulosti vytvořila rozsáhlé plochy řídkých trávníků a míst s obnaženým substrátem. Dnes se na ochraně vzácného biotopu podílejí kozy a ovce.



reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist