https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/kraj-vysocina-zainvestuje-obchvaty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj Vysočina zainvestuje obchvaty

9.11.2001 15:09 | VELKÉ MEZIŘÍČÍ (ČIA)
Pokračování prací na obchvatu města bylo tématem nedávného jednání zástupců Krajského úřadu Vysočiny s představiteli Velkého Meziříčí. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí krajského úřadu Radka Burketová.
 

"Předmětem našeho jednání bylo převzetí role investora staveb na kraj Vysočina. Znamená to tedy, že kraj Vysočina jako vlastník silnice druhé třídy II/360 bude investorem všech zamýšlených obchvatů včetně velkomeziříčského. Velké Meziříčí bude projekčně připravovat dotažení obchvatu města až po napojení na dálnici," uvedl Petr Pospíchal, zástupce hejtmana pro oblast dopravy.

V současné době je zpracovávána dokumentace pro územní rozhodnutí pro obchvaty Pocoucova, Trnavy a Oslavičky v okrese Třebíč. Obchvaty Oslavice a Velkého Meziříčí v okrese Žďár nad Sázavou jsou dokumentačně již zpracovány a mají již vydané územní rozhodnutí.

"Zkvalitnění dopravního propojení z Třebíče po napojení na dálnici u Velkého Meziříčí je prioritou číslo jedna v investicích na silniční síti v majetku kraje Vysočina. Město Třebíč tak dostane kvalitní a kapacitní propojení s dálnicí, tím pádem i s hlavním městem a krajským městem. Domnívám se, že toto propojení bude mít i velký následný efekt v podobě přílivu investorů do připravované průmyslové zóny v Třebíči. To by mohlo vést ke zmírnění ekonomického propadu Třebíčska se všemi příznivými doprovodnými jevy, jako je například snížení nezaměstnanost nebo zvýšení dosud velmi nízké úrovně mezd," konstatoval Pospíchal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist