https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/letosni-nova-zelena-usporam-je-vycerpana-dalsi-sance-bude-na-podzim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Letošní Nová zelená úsporám je vyčerpaná. Další šance bude na podzim

21.7.2015 17:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Izolace
Izolace
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Po dvou měsících, co bylo možné žádat v rámci dotačního programu Nová zelená úsporám o peníze na energeticky úsporné bydlení, jsou finance vyčerpány. Informovalo o tom ministerstvo životního prostředí. Příjem dalších žádostí byl minulý pátek zastaven.
 

Zájemci o dotace z programu Nová zelená úsporám mohli své žádosti podávat od 15. května až do 15. července. Během této doby bylo Státním fondem životního prostředí ČR přijato celkem 4322 žádostí za více než 995 milionů korun. Loni trval příjem žádostí 9 měsíců, během kterých majitelé rodinných domů zaregistrovali přes 6000 žádostí téměř za 1,4 miliardy.

„Zmíněná čísla nejlépe dokazují, že nová opatření, která jsme zavedli, fungují. Pro letošek jsme nastavili podmínky tak, aby na dotace dosáhli i ti, kteří si nemohou dovolit nákladnější rekonstrukce a chystají se zateplovat postupně. Mimořádný zájem ze strany žadatelů ukazuje, že naše cesta byla správná,“ uvedl ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Petr Valdman.

Nejvíce žádostí přišlo tradičně z Moravskoslezského a Středočeského kraje. Nejmenší zájem o příspěvky byl v Praze, Libereckém a Karlovarském kraji. Co se týče opatření, velmi žádaná byla oblast A.2 na komplexní renovace a novinková oblast A.0 na dílčí zateplení rodinných domů.

„Administrace podaných žádostí běží na plné obrátky. V případě bezchybných žádostí podaných po realizaci opatření garantujeme jejich proplacení do 9 týdnů,“ slibuje Valdman.

Další šance požádat o dotaci bude na podzim.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist