https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/pravdepodobny-pytlak-setkani-se-lvy-neprezil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pravděpodobný pytlák setkání se lvy nepřežil

25.2.2018 01:39 | PRAHA (Ekolist.cz)
Otázka, proč se někdo v noci vypravil za oplocení rezervace, přímo do „lví oblasti“, pak nečekala na své zodpovězení dlouho. Na místě se totiž podařilo nalézt odhozenou nabitou pušku. Muž, na kterém si pochutnali lvi, byl zřejmě pytlák. Ilustrační snímek.
Otázka, proč se někdo v noci vypravil za oplocení rezervace, přímo do „lví oblasti“, pak nečekala na své zodpovězení dlouho. Na místě se totiž podařilo nalézt odhozenou nabitou pušku. Muž, na kterém si pochutnali lvi, byl zřejmě pytlák. Ilustrační snímek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Jihoafrické republice nemají talent na detektivní zápletky. Případ mrtvého těla nalezeného v soukromé přírodní rezervaci Ingwelala se prakticky „vyřešil“ dřív, než se stačil pořádně rozběhnout. Zmasakrované ostatky zatím neznámé osoby totiž velmi pravděpodobně patří pytlákovi, který se sem vypravil na lvy. A ti byli tentokrát rychlejší. Píše o tom SowetanLive.
 

Tělesné ostatky šestačtyřicetiletého muže, které nalezli ráno 12. února rangeři z rezervace Ingwelala (přiléhající ke Krugerově národnímu parku), nesly velmi zřetelné stopy lví hostiny. Nebyl to asi zrovna příjemný pohled: kromě hlavy toho totiž moc nezbylo. Po krátký moment pak přivolaná policie řešila, zda se nejedná o někoho ze zaměstnanců parku. To se ale nepotvrdilo.

Otázka, proč se někdo v noci vypravil za oplocení rezervace, přímo do „lví oblasti“, pak nečekala na své zodpovězení dlouho. Na místě se totiž podařilo nalézt odhozenou nabitou pušku. Muž, na kterém si pochutnali lvi, byl zřejmě pytlák. Z lovce se ale tentokrát stala kořist. „Případ skutečně nemá žádné záhadné rysy,“ připouští Motashe Ngoepe, mluvčí policie v Limpopo. „Zbývá jen identifikovat tělo podle hlavy.“

Není to poprvé, co se do rezervace vydali pytláci. Podobný případ byl zaznamenán loňský rok. Tentokrát to ale dopadlo hůře pro lvy: dosud nevypátraní pytláci překročili hranice rezervace a nalíčili několik otrávených mršin. Lvi, kteří se na nich přiživili, poté zahynuli. Následně jim byly odstraněny tlapy a hlavy, které mají vysoký „komerční potenciál“ v tradiční asijské medicíně.

Zda nalezené tělo s tímto případem nějak souvisí, zřejmé není. Ngoepe upozorňuje, že se roztrhaný pytlák právě tak mohl vypravit na nosorožce a vzal to „zkratkou“ přes méně sledované lví teritorium. Což se ukázalo jako nepříliš šťastný nápad.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
foto - Dohnal Radomír
Radomír Dohnal
Autor je spolupracovníkem Ekolistu.cz.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist