https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/reditelem-vyzkumneho-ustavu-vodohospodarskeho-tgm-se-od-ledna-stane-tomas-urban
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ředitelem Výzkumného ústavu vodohospodářského TGM se od ledna stane Tomáš Urban

18.12.2017 14:29 | PRAHA (Ekolist.cz)
Absolvent Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze Tomáš Urban ve funkci vystřídá dlouholetého ředitele Marka Riedera.
Absolvent Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze Tomáš Urban ve funkci vystřídá dlouholetého ředitele Marka Riedera.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | MŽP
Absolvent Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze Tomáš Urban ve funkci vystřídá dlouholetého ředitele Marka Riedera, který od letošního podzimu vede Český hydrometeorologický ústav. Nového ředitele uvede ministr Richard Brabec do funkce 2. ledna 2018. Informuje o tom MŽP.
 

Vystudovaný inženýr Urban je manažerem se zkušenostmi v oblasti životního prostředí. Od roku 1991 působil na manažerských pozicích ve společnostech zaměřených na výpočetní techniku. V roce 2009 nastoupil jako ředitel pro Českou republiku a Slovensko do společnosti Det Norske Veritas, jedné ze tří největších společností na světě zabývající se audity a hodnocením standardů ISO, kvality řízení firem, řízení rizik a mj. také hodnocením životního prostředí. Od prosince roku 2014 pracuje v České inspekci životního prostředí, mimojiné jako ředitel sekce ekonomické, organizační a technické podpory, v nedávné době řídil Oblastní inspektorát ČIŽP Praha.

Kvůli odchodu bývalého ředitele Riedera do čela ČHMÚ bylo na pozici ředitele VÚV vypsáno standardní výběrové řízení, do něhož se přihlásilo 6 uchazečů. Rada VÚV TGM, která o kandidátovi rozhodla hlasováním, jako vítěze konkurzu určila právě Tomáše Urbana a doporučila jej ministrovi Brabcovi ke jmenování do čela ústavu. „Podal ucelenou představu o řízení ústavu a jeho samotném rozvoji. V odborné oblasti mezi priority pana Urbana patří zachování souladu všech forem užívání vodních zdrojů s požadavky ochrany vod a vodních ekosystémů při současném zohlednění opatření ke snížení škodlivých účinků na vodní zdroje. Jeho cílem je upevnění pozice ústavu v lokálním i mezinárodním kontextu,“ doplňuje k výběru kandidáta předsedkyně Rady VÚV TGM Anna Hrabánková.

Ministr Brabec od nastupujícího ředitele očekává, že bude pokračovat v ministerstvem nastavených úkolech, zejména v boji proti suchu: „Přeji novému řediteli úspěšná léta v čele VÚV. Výzkumný ústav vodohospodářský TGM je pro ministerstvo klíčovou expertní institucí pro oblast problematiky sucha a nedostatku vody, tímto tématem se zabývá více než 20 let. V současné době se intenzivně věnuje výčtu dopadů změn klimatu na vodní režim. Podílí se na tvorbě plánů i on-line systému pro zvládání sucha a spuštění komplexního monitoringu v suchem nejvíce postižených lokalitách. Těch úkolů, které před výzkumným ústavem teď stojí, je opravdu mnoho a bude nutné, aby při jejich plnění měl oporu ve svém vedení,“ říká ministr Richard Brabec.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist