https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/v-centru-pardubic-bude-mozna-platit-zakaz-krmeni-kocek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V centru Pardubic bude možná platit zákaz krmení koček

27.4.2017 09:30 | PARDUBICE (ČTK)
Ve Štrossově ulici v Pardubicích mají kočky malé příbytky a lidé jim nosí jídlo. Obyvatelům, co tam bydlí, se to ale nelíbí. Stížnosti prý obvod zaznamenal z jiných lokalit v centru. / ilustrační foto
Ve Štrossově ulici v Pardubicích mají kočky malé příbytky a lidé jim nosí jídlo. Obyvatelům, co tam bydlí, se to ale nelíbí. Stížnosti prý obvod zaznamenal z jiných lokalit v centru. / ilustrační foto
V centru Pardubic lidé nejspíš nebudou moci krmit kočky a stavět jim příbytky. První městský obvod chce zakomponovat zákaz do vyhlášky o veřejném pořádku. Opozice krok kritizuje. Návrh mají projednat ve čtvrtek zastupitelé. Novinářům to včera řekl starosta MO I. Jaroslav Menšík (ANO).
 

Podle opozičního zastupitele Karla Haase (ODS) bude obtížné lidem prokázat, že krmení přinesli lidé právě kočkám. Lidé mohou tvrdit, že krmí jiná zvířata, a že jim nebudují příbytky, ale třeba jen místa k odpočinku.

"Proč takový nesmysl dáváme do vyhlášky, to nám rozum nebere," řekl Haas. Pokud novelu vyhlášky zastupitelé odsouhlasí, což Haas neočekává, bude platit jen pro první městský obvod, v jiných částech Pardubic bude možné toulavé kočky krmit dál.

Starosta Menšík oponuje, že si lidé opakovaně stěžují, proto chce zákaz prosadit. Ve Štrossově ulici mají kočky malé příbytky a lidé jim nosí jídlo. Obyvatelům, co tam bydlí, se to ale nelíbí. Stížnosti prý obvod zaznamenal z jiných lokalit v centru.

"Lidi v tom místě to obtěžuje. My nemáme kapacity na to, aby naši pracovníci ty lokality uklízeli. Z hlediska hygienického je to nebezpečné," řekl Menšík.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

av

30.4.2017 18:25
Vyhláška v Pardubicích na zákaz krmení kočiček?To jako fakt?A proč se raději pan Menšík nezasadí za zpřísnění trestů pro lidi,kteří kočky vyhodí z bytu,baráku?Že jsou výkaly nebezpečné-může být,ale kde je hledisko etické?Kočky si sami život na ulici nevybraly,je za tím zase jen nezodpovědný člověk,dokonce bych řekla,že zakázat krmit potřebné,je týrání zvířete.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist