https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/v-chebskem-frantiskanskem-klastere-vzniknou-dve-nove-zahrady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V chebském františkánském klášteře vzniknou dvě nové zahrady

21.6.2016 16:18 | CHEB (ČTK)
V chebském františkánském klášteře připravují dvě nové zahrady. Jedna, nazvaná rajská, vzniká v prostranství uprostřed unikátní křížové chodby, druhá pak spojí vnitřek kláštera s už dokončenými klášterními zahradami. Celkem by úprava dvou zahrad měla stát asi dva miliony korun, řekl starosta Chebu Petr Navrátil (ČSSD).
 

Úpravy zahrnují jak stavební část v rajském dvoře, kdy se odstraní nynější dlažba, tak i následné zahradnické práce. Uprostřed budoucí rajské zahrady by pak měl stát strom.

Takzvaná zadní zahrada pak umožní propojení vnějších zahrad, které jsou už několik let přístupné z Hradební ulice, s budovami kláštera. Vznikne tak nová návštěvnická trasa skrz celý areál kláštera.

Podle starosty Navrátila se původně počítalo s tím, že obě zahrady budou dokončeny do začátku července. "Jedna hotová bude, ale v zadní zahradě se našla stará studna. Ve spolupráci s památkáři tak musíme nyní zvážit, jak ji zabezpečit nebo jestli ji zakrýt sklem nebo mříží. Dokončení zahrady se tak zpozdí," dodal starosta.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist