https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/v-praze-zacina-filmovy-festival-zeme-na-taliri
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze začíná filmový festival Země na talíři

21.9.2017 03:28 | PRAHA (ČTK)
V Praze dnes začíná sedmý ročník filmového festivalu Země na talíři, který se zaměřuje na téma výroby a spotřeby potravin a udržitelného rozvoje.
V Praze dnes začíná sedmý ročník filmového festivalu Země na talíři, který se zaměřuje na téma výroby a spotřeby potravin a udržitelného rozvoje.
V Praze dnes začíná sedmý ročník filmového festivalu Země na talíři, který se zaměřuje na téma výroby a spotřeby potravin a udržitelného rozvoje. Tentokrát se budou promítat snímky o ekologickém zemědělství, důsledcích nadměrného rybolovu, využívání chemikálií při produkci potravin či o zařazení hmyzu do jídelníčku.
 

V pražském kinu Oko a Studiu Alta potrvá přehlídka do neděle, v říjnu se přesune do Olomouce a Ostravy. Doprovodných diskusí se zúčastní řada hostů - vědců, ekologů a publicistů.

Řešit produkci a spotřebu potravin i jejich plýtvání je podle organizátorů nutné mimo jiné proto, že v roce 2050 vzroste počet obyvatel planety z dnešních 7,5 miliardy až na deset miliard a poptávka po potravinách stoupne až o 70 procent.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist