http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/co-pisi-jini/rozhlas-cz-proc-rajcata-ztraci-chut-muze-za-to-slechteni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii

Rozhlas.cz: Proč rajčata ztrácí chuť? Může za to šlechtění

6.2.2017 | ČR | Rozhlas.cz
Vědci se nezaměřují jen na vzdálené galaxie nebo záhady lidského mozku. Centrem jejich pozornosti jsou i věci každodenní spotřeby, jako třeba rajčata ze supermarketů. Ta jsou často zcela bez chuti a podle vědců z americké University of Florida a čínské Akademie zemědělských věd za to může honba obchodních řetězců za tržbami. Šlechtěná rajčata jsou totiž sice velká, ale zato plná vody. ...zobrazit původní článekvíce
 
Zuzana Marková, Ondřej Novák

| Rozhlas.cz
tisknout poslat
 twitter

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení


Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist