C&A: C&A zvyšuje transparentnost svého dodavatelského řetězce

20. července 2017 | C&A
Celosvětový prodejce oděvů C&A dále zvyšuje transparentnost svého dodavatelského řetězce zveřejněním více než 2000 dodavatelských výrobních závodů ze všech 40 zemí původu svých výrobků po celém světě. Seznam je součástí nové zprávy společnosti o udržitelnosti, která je nyní dostupná online.

Transparentnost vede k větší odpovědnosti a změně chování: naší prioritou je zajistit, aby pracovní podmínky v rámci našeho dodavatelského řetězce odpovídaly našim standardům a aby se náš vliv na společnost i životní prostředí neustále zlepšoval. Jsme-li transparentní ohledně toho, kde jsou naše produkty vyráběny, mohou si být naši zákazníci i akcionáři jistí, že při rozhodování o partnerech, se kterými spolupracujeme, i tom, jak jsou naše oděvy vyráběny, volíme správně,“ vysvětluje Jeffrey Hogue, celosvětový generální ředitel C&A pro oblast udržitelnosti.

V souladu s nedávným přistoupením k Příslibu transparentnosti** zveřejnila společnost C&A jména a adresy výrobních závodů svých dodavatelů, počty jejich pracovníků a kategorie výrobků u 100 % svých výrobních jednotek úrovní tier-1 a tier-2.**

Dodavatelský řetězec C&A čítá více než 1 milion lidí zaměstnaných prostřednictvím 788 globálních dodavatelů, kteří provozují více než 2 000 výrobních jednotek na dodavatelských úrovních tier-1 a tier-2 napříč různými zdrojovými regiony. První krok na cestě ke zvýšení transparentnosti svého dodavatelského řetězce podnikla společnost C&A ve své zprávě z roku 2015, ve které zveřejnila jména a adresy výrobních závodů svých dodavatelů úrovně tier-1, což jsou místa vlastní výroby zboží C&A.

Zpráva společnosti C&A o globální udržitelnosti z roku 2016 byla zveřejněna ve stejnou dobu, jako výroční zpráva C&A Foundation. Tyto dvě zprávy názorně ukazují, jak C&A Foundation a společnost C&A mohou pracovat bok po boku na rozvoji udržitelnosti a odpovědnosti módního průmyslu. Pro C&A Foundation je transparentnost klíčovým pilířem její práce. Nadace podporuje iniciativy ve shromažďování a zveřejňování informací tak, aby podněcovaly zlepšení pracovních podmínek. Příkladem takové iniciativy je třeba hnutí Módní revoluce, které zveřejnilo Index transparentnosti módy 2017 – hodnocení 100 celosvětových módních značek a prodejců módy.

Seznam výrobních zařízení dodávajících společnosti C&A je přístupný online na adrese http://sustainability.c-and-a.com/sustainable-supply/. Kompletní zpráva společnosti C&A o udržitelnosti za rok 2016 je dostupná na adrese www.c-a.com/sustainability-report. Výroční zpráva C&A Foundation je k dispozici na adrese www.candafoundation.org/ar2016.

O společnosti C&A
Společnost C&A má téměř 2 000 obchodů ve 21 zemích po celém světě a přibližně 60 000 zaměstnanců, což ji činí lídrem v oblasti prodeje módy. C&A denně přivítá miliony návštěvníků a vybaví celé jejich rodiny kvalitní módou za přijatelné ceny. C&A je jedním z podniků COFRA Holding AG se zastoupením v Evropě, Brazílii, Mexiku a Číně. Další informace viz www.c-a.com