MZe ČR: Český a německý ministr zemědělství: Budeme dál spolupracovat při ochraně přírody a obhospodařování lesů

7. října 2016 | MZe ČR
Autor: Markéta Ježková
Ministr zemědělství Marian Jurečka se dnes v Praze sešel s ministrem výživy a zemědělství Spolkové republiky Německo Christianem Schmidtem. Podepsali Pražskou deklaraci o spolupráci při ochraně a obhospodařování lesů. Materiál je písemným vyjádřením spolupráce, která mezi ČR a SRN už funguje delší dobu.

„Spolupráce s Německem v oblasti lesnictví se osvědčila, proto v ní budeme pokračovat. Chceme ji ještě rozšířit a uspořádat semináře pro nestátní vlastníky lesů a ochránce přírody. Umožní nám to lepší dialog, který povede k vzájemně respektovaným kompromisům mezi hospodářskými cíli vlastníků lesů a zájmy ochrany přírody,“ řekl ministr Marian Jurečka.

V rámci spolupráce si Německo a Česká republika vyměňují zkušenosti. Odborníci na lesnickou problematiku absolvují návštěvy v sousední zemi a účastní se seminářů. Jejich hlavním tématem je vztah mezi ochranou přírody a hospodařením v lesích, škodách způsobených zvěří, druhy dřevin a změna klimatu nebo postup proti kůrovci v ochranných zónách kolem bezzásahových území.
Markéta Ježková tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.