Charita ČR: Charita pomáhá obětem zemětřesení v Itálii

25. srpna 2016 | Charita ČR
Silné zemětřesení zasáhlo v noci na 24. srpna ve střední Itálii. Neštěstí si kromě materiálních škod vyžádalo přes 240 lidských životů. Záchranáři a policie stále hledají zavalené. Dobrovolníci, řeholníci a biskupové pomáhají Charitě Itálie rozdávat jídlo a další humanitární pomoc. Solidaritu s obětmi vyjádřili představitelé české římskokatolické církve. Charita ČR uvolnila finanční pomoc z krizového fondu.

Charita Česká republika ze svého krizového fondu uvolní částku 100 000 Kč na pomoc obětem. Částku poskytne Italské biskupské konferenci, která je zřizovatelem organizací poskytujících v regionu humanitární pomoc. „Tímto gestem chceme vyjádřit solidaritu s lidmi, kteří přišli o své blízké, utrpěli zranění nebo přišli o své domovy,“ uvedl Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR.

Krizový fond Charity je tvořen z části výtěžku Tříkrálové sbírky, určené pro pomoc v zahraničí. „Proto jsou poskytnuté prostředky darem od všech, kteří do letošní Tříkrálové sbírky přispěli,“ doplnil ředitel Lukáš Curylo.

Jak přispět
* Lidé, kteří by chtěli projevit solidaritu skrze Charitu ČR, mohou použít sbírkový účet číslo 55660022/0800 vedený u České spořitelny.
* Dárcovská SMS - Přispět můžete také dárcovskou SMS ve tvaru: DMS CHARITASVET na číslo 87 777. (Cena jedné DMS je 30 Kč, z toho Charita ČR obdrží 28,50 Kč. Službu zajišťuje Fórum dárců.)