Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi: Chrudim se připojuje k celoevropské Noci literatury

4. května 2016 | Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi
Autor: Břetislav Oliva, tel: 777285990
Městská knihovna Chrudim společně s Chrudimskou besedou a Muzeem loutkářských kultur v Chrudimi pořádají ve středu 11. května od 18 hodin 2016 akci nazvanou Noc literatury. Ta letos probíhá ve více než sedmdesáti českých a evropských městech.

Jubilejní desátý ročník literárního happeningu opět návštěvníkům netradičním způsobem přiblíží současnou evropskou literaturu v nových českých překladech. Série veřejných čtení v podání zajímavých osobností se uskuteční během středečního večera 11. května 2016 na atraktivních či běžně nedostupných místech. V Chrudimi bude od 18 hodin číst v baště Prachárna herec pražského Divadla Radka Brzobohatého Ernesto Čekan. Na programu jsou vybrané texty z knih oceňovaného francouzského spisovatele afrického původu Alaina Mabanckoua, prominentního maďarského dramatika a esejisty Györgyho Spiróa a mladého dánského autora Kima Lieneho. Program zakončí zahradní slavnost v rozáriu Klášterních zahrad.
Od 19.30 hodin pak na arkádách Mydlářovského domu přečte ukázku z bestselleru německého spisovatele Klause Modicka nazvaného Koncert bez básníka výtvarník a člen skupiny Tvrdohlaví Stanislav Diviš. Čtení z díla popisujícího vznik jednoho z nejslavnějších obrazů německé secese a tragický osud malíře Heinricha Vogelera doplní projekce obrazů, vystoupení zakončí koncert legendárního hudebního uskupení Krásné nové stroje, jehož je Diviš již 33 let zpěvákem a uměleckým vedoucím. Vstup je zdarma.
Noc literatury organizují Česká centra, ve spolupráci se sdružením evropských kulturních institutů sítě EUNIC, kulturními odděleními zahraničních velvyslanectví, Zastoupením Evropské komise v ČR a nakladatelstvím Labyrint.
Břetislav Oliva, tel: 777285990 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Příběhy české přírody

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.