ČZU: ČZU USPĚLA V ŽEBŘÍČKU GREENMETRIC RANKING

8. března 2016 | ČZU
Autor: Josef Beránek
Důležitými kritérii hodnocení tohoto žebříčku je udržitelnost aktivit univerzity, strategie univerzity v oblasti odpadového hospodářství, ochrany a využívání vody a zeleně, využívání alternativních zdrojů energie, ale také se posuzuje výuka a prostředky vynaložené na výzkumné projekty v oblasti životního prostředí a související publikace.

Na prvních třech místech se umístily University of Nottingham, University of Connecticut, University of California. Do první dvacítky se prosadily také University of Oxford či ČZU blízká Universität für Bodenkultur Wien. Další univerzita z České republiky se umístila až ve čtvrté stovce.

„Výborné umístění ČZU v tomto specifickém mezinárodním rankingu odráží dlouhodobé zaměření naší univerzity na celou šíři problematiky tzv. life sciences a na uplatňování nejmodernějších trendů v praxi univerzity i školních podniků,“ říká rektor ČZU prof. Ing. Jiří Balík, CSc., dr. h. c.

Hodnoceno bylo celkem 406 univerzit z celého světa. Přípravu žebříčku od roku 2010 koordinuje Universitas Indonesia. GreenMetric je členem belgické International Ranked Expert Group na základě posouzení US News Ranking, HEEACT ranking Taiwan a IHEP Washington DC. GreenMetric je pravidelně citován na fóru UNESCO a také v mnoha odborných článcích v Evropě a v USA v souvislosti s globálními změnami klimatu.

Další info na http://greenmetric.ui.ac.id/overall-ranking-2015/
Josef Beránek tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Příběhy české přírody

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.