INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Dobrovolníci z celého světa opět po roce míří do Kyšic u Plzně

15. srpna 2017 | INEX - Sdružení dobrovolných aktivit
Autor: Martina Cibochová, tel: 777975535

V Kyšicích na Plzeňsku zavládne v termínu od 20. srpna do 3. září mezinárodní atmosféra. Dobrovolníci různých národností se v rámci projektu, který společně připravují Martina Beranová a organizace INEX – Sdružení dobrovolných aktivit (INEX-SDA), přijedou postarat o obecní zeleň a také uspořádají dětský den na rozloučenou s prázdninami, při kterém budou mít místní děti možnost zahrát si hry a vyzkoušet aktivity, které se hrají jinde ve světě a tím poznávat odlišnosti jiných kultur. 11 dobrovolníků z Japonska, Taiwanu, Mexika, Ruska, Turecka, Maďarska, Německa a Švýcarska vezmou na konci srpna do ruky kosy, srpy, křovinořezy a podpoří svou pomocí kyšickou komunitu při úpravách místních travnatých povrchů a keřů. Ve druhém týdnu dobrovolníci odloží nářadí a pustí se do příprav dětského dne. Dětský den plný her bude symbolizovat rozloučení s prázdninami. Dobrovolníci se budou snažit pro místní děti vymyslet co nejzajímavější program, který obohatí hrami typickými pro danou zemi. Kyšická louka se tímto stane na jeden den jakýmsi zábavním etnoparkem, kde se děti kromě zábavy seznámí se zvyky v cizích zemích.

Obyvatelé Kyšic jsou na podobné dobrovolnické projekty zvyklí. Místní partnerka Martina Beranová totiž mezinárodní workcampy pořádá ve spolupráci s INEX-SDA každý rok. Doposud se v Kyšicích uskutečnilo dohromady pět workcampů, z toho dokonce dva workcampy pouze pro náctileté.

Nezisková organizace INEX-SDA, která tento projekt zaštiťuje, působí v oblasti dobrovolnictví již od roku 1991. Jejím cílem je prostřednictvím dobrovolnických projektů a vzdělávacích programů podporovat rozvoj tolerantní otevřené společnosti a aktivního odpovědného přístupu k okolnímu světu nejen v Čechách, ale i na celém světě.

Autorka: Martina Cibochová

Ilustrační fotografie z minulých ročníků:
Martina Cibochová, tel: 777975535 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.