Energy Centre České Budějovice: Elektromobilita na jihočeských školách nadchla 612 dětí

16. ledna 2017 | Energy Centre České Budějovice
Autor: Mgr. Ivana Hlinková, tel: 777 030 313
Rok 2016 přinesl žákům z 13 základních a středních škol Jihočeského kraje nové poznatky o elektromobilitě. Umožnil to projekt Čistá mobilita a elektromobil live, podpořený Ministerstvem životního prostředí ČR.

Cílem projektu bylo především umožnit kontakt a osobní zkušenost s elektromobilitou budoucí generaci uživatelů a tím přispět k udržitelnému rozvoji země, ve které žijí.
V prezentaci Mgr. Jaromíra Vegra, předsedy Asociace pro elektromobilitu České republiky, se žáci dozvěděli zajímavé informace o elektromobilitě, jejím stavu ve světě i v ČR, jejích dopadech na životní prostředí ve srovnání s dopravními prostředky poháněnými fosilními palivy a mnohé další. Největší úspěch však slavila prezentace segwaye a elektromobilu „na živo“ včetně možnosti vyzkoušet si jejich řízení na vlastní pěst.
Do projektu se zapojilo celkem 612 dětí.
Všechny výše jmenované prezentace proběhly bezplatně. Projekt Čistá mobilita a elektromobil live zrealizoval spolek Energy Centre České Budějovice, z.s.
Mgr. Ivana Hlinková, tel: 777 030 313 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.