INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Festival Etnosalaš bude v rukou dobrovolníků z celého světa

Jihomoravská vesnice Tvarožná Lhota hostí ve dnech 17. 7. – 1. 8. 2016 deset dobrovolníků z Korejské republiky, Spojených států amerických, Francie, Rumunska, Polska a Turecka, kteří svou prací podpoří konání festivalu Etnosalaš. Tento dobrovolnický projekt, tzv. workcamp, vznikl za podpory organizace INEX - Sdružení dobrovolných aktivit a místní pobočky v Tvarožné Lhotě INEX-SDA Bílé Karpaty.

Pro Tvarožnou Lhotu nebude návštěva zahraničních dobrovolníků ničím neobvyklým. INEX-SDA tu organizuje workcampy již od devadesátých let. Dobrovolníky čeká v Tvarožné Lhotě především fyzická práce. Konkrétně se bude čistit areál pro ovce, zavlažovat sad oskeruší a připravovat celý areál Salaše Travičná pro dětský festival. Jak ale potvrzuje česká vedoucí workcampu Zuzana Švorcová, během workcampu bude dostatek času na volnočasové aktivity: „Máme naplánované procházky po okolních horách a jednodenní výlet do Uherského Hradiště.“

Pobočka INEX-SDA Bílé Karpaty se snaží v místě svého působení o rozvoj venkova a výchovu k trvale udržitelnému životu. V Tvarožné Lhotě provozuje dobrovolnické centrum INKLUB, Muzeum oskeruší a kousek nad obcí pak oblíbený výletní areál Salaš Travičná. Právě v tomto areálu již tradičně probíhá 31. 7. 2016 festival Etnosalaš.

Oblíbený výletní areál

Turistický výletní areál otevřený v roce 2003 se nachází pod rozhlednou Travičná. V areálu je malé muzeum kopaničářských roubených staveb, ekologická naučná stezka, arboretum původních dřevin Bílých Karpat i sportovní atrakce pro malé a velké – lávky, lanovky, lana, horolezecký strom. V areálu je přírodní amfiteátr pro pořádání kulturních akcí a tábořiště pro stany a týpí.

Kontaktní osoba na místě:
INEX-SDA, z. s.
Zuzana Švorcová, vedoucí workcampu
E-mail: zuza.svorcova@gmail.com
Web: www.inexsda.cz
Monika Urbášková tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.