Asociace za lepší ICT řešení, o.p.s.: GDPR se blíží - přečtěte si zajímavé články

Již v květnu 2018 začne platit nařízení Evropského parlamentu a Rady o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů - označované také zkráceně jako nařízení GDPR. Směrnice GDPR přináší nová práva a povinnosti při práci s daty o občanech Evropské unie. Seriozní organizace musí mít do května 2018 hotovou implementaci GDPR a ideálně i nezávislý GDPR audit. Proto v tomto článku přinášíme tipy na zajímavé články právě o problematice GDPR, které rozhodně stojí za to si přečíst.

1. článek - Je váš poskytovatel ERP systému připraven na GDPR?

První článek má název “Důvěřuj, ale prověřuj. Je váš poskytovatel ERP systému připraven na GDPR?” rozebírá požadavky GDPR nařízení na informační systémy a připravenost různých českých dodavatelů těchto řešení. Najdete ho na webové adrese serveru Podnikatel.cz zde: http://www.podnikatel.cz/clanky/duveruj-ale-proveruj-je-vas-poskytovatel-erp-systemu-pripraven-na-gdpr/

2. článek - GDPR - kdo ochrání česká data?

Druhý článek, který také stojí za povšimnutí má název “GDPR - kdo ochrání česká data?” a jedná se o zprávu o průzkumu mezi českými dodavateli informačních systémů (ERP, CRM, DMS) - jaká část z nich je GDPR-ready. Více o připravenosti na GDPR nařízení najdete na internetové adrese níže: http://www.ceskenoviny.cz/pr/index_view.php?id=1508803

3. článek - Nařízení GDPR česky i s komentáři

Odkaz na třetí zajímavý článek je zveřejněná tisková zpráva Asociace za lepší ICT řešení o.p.s., která se tématikou GDPR a informačních systémů zabývá a nabízí základní odbornou pomoc s GDPR zdarma. Článek o komentářích regulátora ke GDPR nařízení s názvem “Nařízení GDPR česky i s komentáři” a najdete na internetové adrese: http://www.protext.cz/zprava.php?id=27298

4. článek - GDPR česky online

Posledním článkem s podobnou tématikou legislativy ke GDPR nařízení má titulek “GDPR česky online s vysvětlivkami a komentáři”, kde najdete on-line verzi nového zákona o ochraně osobních údajů GDPR, včetně prolinkovaných komentářů a vodítek regulátora v českém jazyce. Celý článek i s odkazy na on-line verzi zákona najdete na internetové adrese níže: http://www.itpoint.cz/asociace-lepsi-ict-reseni/clanky/?i=gdpr-cesky-vysvetlivky-komentare-11830
Asociace za lepší ICT řešení, o.p.s. tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.