Hnutí Brontosaurus: Hnutí Brontosaurus naděluje Dárky přírodě

29. března 2016 | Hnutí Brontosaurus
Autor: Lukáš Wiesner, tel: 773267310
Jedna z nejdéle fungujících českých neziskovek od 29. 3. 2016 spouští nový web, kde může každý nadělit přírodě jako dárek například strom, ptačí budku, vyčištěný pramen nebo domek pro ježka. Nová iniciativa Hnutí Brontosaurus poskytuje možnost pomáhat přírodě i v situaci, kdy na práci v terénu není čas.

Kdokoli může za určitou cenu pořídit „Dárek přírodě“, který dobrovolníci z hnutí zdarma vytvoří a umístí. Za tímto účelem Hnutí Brontosaurus spustilo speciální web www.darkyprirode.cz.

Co stálo za vznikem této iniciativy? „Hnutí Brontosaurus ročně zasadí na 1 000 stromů, vyvěsí desítky budek a uspořádá desítky různých dobrovolnických akcí. Chtěli jsme pro ty, kdo chtějí přírodě pomáhat, ale z nějakého důvodu se nemůžou zúčastnit dobrovolnických akcí, vytvořit příležitost přírodě aktivně pomoci,“ říká koordinátorka Dárků přírodě Monika Vrbovská. Samozřejmě je možné se instalace Dárku přírodě na speciální jarní akci účastnit osobně a pod vedením školených dobrovolníků pomoci přímo v terénu.

„Každému dárci napíšeme, kde je jeho Dárek přírodě umístěn a kdy umístění proběhlo. Tak bude každý vědět, že byl jeho příspěvek využit právě a pouze na objednanou budku, strom nebo třeba hmyzí hotel,” dodává Vrbovská.

Hnutí Brontosaurus je uskupení převážně mladých lidí do 26 let, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijí. Propojují proto smysluplnou práci pro přírodu, památky i lidi s netradičními zážitky a zábavou. Jsou nezávislí a otevření novým myšlenkám. Každoročně s nimi vyráží na kosení orchidejových luk, sázení stromů, opravování hradů nebo třeba stavění školy v Himálajích stovky dobrovolníků.

Fotografie naleznete zde: https://drive.google.com/file/d/0B-rqUp-r3RGNSkp1TXlQb2Z0QVE/view?usp=sharing

Celou tiskovou zprávu ve formátu PDF najdete na tomto odkazu: https://drive.google.com/file/d/0B-rqUp-r3RGNcU1OcjYyX3hNNG8/view?usp=sharing
Lukáš Wiesner, tel: 773267310 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Příběhy české přírody

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.