MŽP ČR: Jak ČR zvládla krizové situace způsobené povodněmi? Vladimír F. Mana vystoupil na mezinárodní konferenci v Peru

16. listopadu 2017 | MŽP ČR
Autor: Petra Roubíčková, tel: 267 126 396, 739 242 382
Náměstek ministra životního prostředí Vladimír F. Mana se v peruánské Limě zúčastnil prvního ročníku mezinárodní konference EIDESEA (Konference o obraně, bezpečnosti a životním prostředí). Pořádala ji tamní armáda ve spolupráci s významnou univerzitou PUCP (Pontificia Universidad Católica del Perú). Účastníci setkání se zabývali hrozbami vyvolanými změnami klimatu.

Vladimír F. Mana vystoupil s příspěvkem na téma “Organizační aspekty environmentální bezpečnosti v ČR“. Prezentoval tak zkušenosti ČR z krizových situací způsobených povodněmi a dalšími přírodními katastrofami, jejichž četnost kvůli probíhajícím klimatickým změnám v posledních desetiletích stoupá.

„Bezpečnost obyvatel v situacích vyvolaných mimořádnými meteorologickými jevy je stále aktuálnějším tématem současné doby. Ministerstvo životního prostředí hraje klíčovou roli v ochraně před povodněmi v ČR a naše resortní organizace jsou přímo zodpovědné za systém včasného varování. Mezinárodní výměna zkušeností je pro nás proto důležitou součástí zkvalitňování přípravy na nejrůznější typy krizových situací,“ říká k průběhu konference pan náměstek Mana. Vedle něj a zástupců zemí Latinské Ameriky se konference EIDESEA zúčastnili i odborníci z USA, Kanady, Německa a Španělska.
Petra Roubíčková, tel: 267 126 396, 739 242 382 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.