ODS: Jan Zahradník: Temelín musíme dostavět

22. září 2016 | ODS
Jsem rád, že se na dnešním jednání výboru pro evropské záležitosti podařilo prosadit mnou navržené usnesení, které vyzývá vládu, aby neprodleně obnovila proces směřující k dostavbě Jaderné elektrárny Temelín.

Jedině tak můžeme garantovat energetickou bezpečnost České republiky. Obnovitelné zdroje nemohou jádro zcela nahradit, často navíc znamenají vyšší náklady pro občany. Jsem rád, že výbor nepodlehl tlaku různých „zelených“ lobby, použil zdravý rozum a podpořil bezpečné a účinné technologie. V tomto kontextu také výbor vyzval vládu k opatrnosti, pokud jde o přijímání ambiciózních cílů EU v oblasti nízkouhlíkové ekonomiky a nízkoemisní mobility, které můžou výrazně snížit naši konkurenceschopnost. Evropská unie těmito nesmyslnými nařízeními dlouhodobě hází klacky pod nohy evropskému byznysu, přitom pozitivní dopady jsou velmi sporadické.

Jan Zahradník

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.