TOP 09: Kandidátka pro svobodnou Prahu

13. července 2017 | TOP 09
Právní stát bez zbytečných regulací, fungující doprava, kvalitní školství, dostupná péče o nemocné a seniory a ochrana životního prostředí jsou témata, ke kterým se hlásí členové pražské kandidátní listiny TOP 09 pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny. O podporu voličů se budou ucházet v čele s čestným předsedou strany Karlem Schwarzenbergem. Řada zdravě sebevědomých lidí se může prokázat vlastními zkušenostmi v oblastech medicíny, vzdělávání, vědy, podnikání, tvorby zákonů i komunální politiky.

V čelním tandemu kandidátů je s Karlem Schwarzenbergem místopředsedkyně TOP 09, poslankyně Markéta Pekarová Adamová. „Praha už několik let stagnuje. Pod vedením primátorky Krnáčové doslova zakrněla. S tím se nemůžeme smířit, proto se i ve vládě zasadíme o co nejlepší rozvoj naší metropole, zejména vyřešení nejpalčivějších problémů v dopravě dostavbou vnitřního i vnějšího okruhu, zajištěním dostatku míst ve školách a školkách, i dostatečné sítě péče o seniory. Chceme Prahu moderní, bezpečnou, s vysokým standardem života, kvalitními školami a fungující dopravou, která bude pulsujícím srdcem Evropy,“ říká Markéta Pekarová Adamová, která se dlouhodobě věnuje dobrovolnické práci s dětmi, zejména postiženými a sociálně znevýhodněnými.

Třetí místo na kandidátce patří poslanci Martinu Plíškovi. "Vím, že lidé mají často problém domoci se včas práva a spravedlnosti. Proto budu prosazovat zavedení závazných lhůt pro soudní rozhodnutí, zejména v oblasti občanského, obchodního a rodinného práva. Stejně tak je nutné zrušit zbytečné regulace, které ztěžují život lidem i firmám," říká o svých politických cílech Martin Plíšek, vzděláním právník. Na čtvrtém místě kandidátky je pražský zastupitel, vzděláním ekonom a zkušený manažer Václav Novotný. Následuje ho lékařka a poslankyně Gabriela Pecková.

Listina TOP 09 nabídla možnost kandidovat i členům dalších politických formací, s nimiž úzce strana spolupracuje. Proto je na šestém místě známá filmová dokumentaristka a vysokoškolská pedagožka Olga Sommerová z Liberálně ekologické strany a mezi kandidáty najdeme také třeba bývalého televizního zpravodaje, dnes podnikatele, Adama Komerse z Klubu angažovaných nestraníků.

Sedmé místo patří zastupiteli Prahy 6 Jakubu Hruškovi. Tento ekolog v Akademii věd ČR vede jeden z týmů výzkumu globální změny, studentům své poznatky předává jako docent Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Podílel se na vypracování několika zákonů, týkajících se životního prostředí.

"Pražská kandidátka nabízí voličům to nejlepší z TOP 09, jak známé osobnosti, tak lokální osobnosti z městských částí. A jsem rád, že na naší listině jsou zajímavé osobnosti z Liberálně ekologické strany, Klubu angažovaných nestraníků a Koruny České," říká kandidát číslo osm, předseda pražské TOP 09 a docent Vysoké školy ekonomické Martin Dlouhý. Následují ho pražský politik a podnikatel Jiří Vávra a chirurg Jiří Holubář.

Na generačně pestré kandidátce jsou i členové mládežnického TOP týmu Jan Kavalírek, který se v průběhu studia Vysoké školy ekonomické zaměřil na financování zdravotnictví, nebo předsedkyně regionální organizace TOP 09 Prahy 2 Jana Cagašová, která ve službách nizozemského ministerstva zahraničí pracuje v programu regionální podpory pro východní Evropu. Nejmladší generaci na poslední příčce kandidátky reprezentuje také Dominik Feri, který svou energii a odhodlání dosud prokazoval jako teplický radní.

Více informací o jednotlivých kandidátech nabízíme na www.top09.cz.

Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat 20. a 21. října 2017. Program TOP 09 naleznete zde: https://www.top09.cz/proc-nas-volit/volebni-program/volebni-program-2017/