Toulcův dvůr: Kdysi byla královnou českých lesů, dnes se ji snažíme zachránit

13. prosince 2016 | Toulcův dvůr
Autor: Zuzana Hanušová
Jedle bělokorá, kdysi královna českých lesů a oblíbený vánoční stromeček, v posledních 150 letech mizí z Česka i z celé střední Evropy. Proto je nutné začít ji pomalu do lesů vracet. Jednou z možností, jak toto učinit, je i akce Adoptuj jedličku, která probíhá ve středisku ekologické výchovy Toulcův dvůr v pražské Hostivaři.

Tam si na Infocentru můžete tuto jedličku adoptovat, zakoupit za symbolickou cenu, strávit s ní krásné svátky a následně s pracovníky tohoto ekologického střediska vysadit na předem domluveném místě. „Jedná se o první akci tohoto typu, jež na Toulcově dvoře pořádáme. Její poslání se nám však velmi líbí, takže věříme, že ji budeme opakovat každým rokem,“ dodává Lenka Skoupá, předsedkyně Toulcova dvora.
Zuzana Hanušová tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.