Liberecký kraj: Kraj opět podporuje hospodaření v lesích

6. března 2017 | Liberecký kraj
Autor: Markéta Dědková, tel: 485 226 324, 739 541 624
Ochrana lesů proti hmyzím škůdcům, prořezávky lesních porostů, oplocení a nátěry mladých stromků i další prevence proti škodám způsobených zvěří. To jsou nejdůležitější aktivity, které v letošním roce podporuje Liberecký kraj prostřednictvím svého Lesnického fondu. Žadatelé si mezi sebou rozdělí 5,5 milionu Kč.

„Právě vyhlašovaný dotační program Podpora hospodaření v lesích zahrnuje činnosti, které odborní lesní hospodáři považují za prioritní. Do podmínek programu jsme zapracovali výsledky ankety, která proběhla loni v září. Lesní hospodáři pracují v terénu a jasně vidí, co naše lesy nejvíce potřebují,“ říká Jiří Löffelmann, člen rady kraje zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova.

Liberecký kraj z programu vynechal činnosti, které jsou nově podporovány ze státního rozpočtu. Příjem žádostí bude probíhat od 1. dubna do 31. prosince 2017. Bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách www.dotace.kraj-lbc.cz.
Markéta Dědková, tel: 485 226 324, 739 541 624 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.