Správa KRNAP: Krkonošské muzeum otevřelo výstavu lyžujících umělců

15. února 2016 | Správa KRNAP
Autor: Radek Drahný, tel: 737 209 900
Krkonošské muzeum Správy KRNAP ve Vrchlabí otevřelo výstavu Lyžující umělci, na níž uvidíte díla výtvarníků, kteří se zároveň zamilovali do jízdy na lyžích. Výstavu můžete navštívit až do 22. května.

Uměli to se "splašenýma pérkýnkama" na nohách, ale i se štětcem, tužkou či rydlem a dlátem v ruce. Výstava nejen ze sbírek Krkonošského muzea Správy KRNAP ve Vrchlabí představí tvorbu krkonošských a podkrkonošských rodáků, ale i těch, kterým zdejší kraj natolik učaroval, že se zde usadili. K vidění budou díla výborných lyžařů a zároveň malířů Julia Jelínka, Oldy Oplta, Josefa Jíry, F. K. Hrona, Františka Cíny Jelínka a Oty Bubeníčka, ilustrátora Karla Pekárka, sochaře a medailéra Otakara Španiela a dalších.

Výstava v ambitu bývalého augustiniánského kláštera bude přístupná denně mimo pondělí od 8.00 do 16.30.
Radek Drahný, tel: 737 209 900 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.