INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Na letní tábor pro hendikepované děti přijedou dobrovolníci z celého světa

Známá organizace Centrum pro všechny toto léto opět otevírá brány svého letního tábora pro hendikepované děti. Letos už poněkolikáté táborníci do svého středu přivítají dobrovolníky ze všech koutů světa. Nadšenci z České republiky, Francie, Ukrajiny, Ruska, Itálie, Španělska, Maďarska a Japonska se v rámci workcampu (tj. mezinárodního dobrovolnického projektu) pořádaného INEX – Sdružením dobrovolných aktivit (INEX-SDA) zapojí do každodenního chodu tábora i běžného života jeho účastníků.

Nejen pro Nymburk a jeho okolí je Centrum pro všechny zavedeným spolkem, který se velmi úspěšně snaží o všestrannou integraci společnosti. Jak sami říkají, připravují akce pro malé, velké, zdravé i s postižením, prostě pro všechny. Během roku s nimi můžete vyrazit na výlety, na výtvarné dílny „Artíky“ nebo dokonce na ples a dobročinné běhy. Ale hlavní program přichází v letních měsících, kdy se stodola v nedaleké vesnici Jizbice promění na idylický tábor pro děti, dospělé, Čechy, cizince, prostě pro všechny.

Centrum pro všechny spolupracuje s neziskovou organizací INEX-SDA už několik let. Účastníci workcampů jsou nedílnou součástí náročného chodu tábora a zároveň i jeho milým zpestřením. „Vedení dětského tábora je samo o sobě namáhavé. O to pracnější je, když většina našich táborníků potřebuje trochu více péče. Ale jak místní, tak zahraniční dobrovolníci jsou plní entuziasmu, a tábor vyzařuje takovou energii a atmosféru, že vše probíhá ve veselé a přátelské náladě,“ říká Kristina, vedoucí workcampu. „Letos ho povedu podruhé. Loni mě to tak nadchlo, že jsem se musela vrátit,“ dodává Kristina.

Workcamp začne 10. srpna a potrvá do 23. Kromě toho, že mezinárodní dobrovolníci budou pracovat na chodu tábora a asistovat hendikepovaným účastníkům, budou mít v rámci rozličných přednášek a výletů možnost poznat krásy a kouzla České republiky a její kultury.

INEX – Sdružení dobrovolných aktivit, pod jehož záštitou budou dobrovolníci na místě pomáhat, je neziskovou organizací, která v oblasti dobrovolnictví působí již od roku 1991. „Zprostředkováváme dobrovolnické projekty po celém světě a pro zahraniční zájemce též organizujeme pobyty na území České republiky, jako je tento. Každým rokem vysíláme na krátkodobé či dlouhodobé projekty do zahraničí kolem 700 dobrovolníků a pro 400 zahraničních zajišťujeme program v Česku tak, aby pomáhali, kde je třeba a aby vyvíjenou činností přispěli nejen k dobré věci, ale obohatili i sebe samotné,“ představila INEX-SDA ředitelka Martina Ekrtová.

Kontaktní osoba na místě:
Kristina Králová
Telefon: + 420 724 736 116
Email: kristina@acd.cz
Web: www.inexsda.cz
Monika Urbášková tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.