Hnutí Brontosaurus: Nevíte, co nadělit pod stromeček? Dárky přírodě potěší i pomohou

12. prosince 2016 | Hnutí Brontosaurus
Autor: Lukáš Wiesner, tel: 773267319

Dárky přírodě jsou zajímavým řešením klasického předvánočního dilematu. Dárek přírodě udělá radost jak obdarovanému, tak světu kolem nás. Díky darujícímu i obdarovanému vyroste na jaře v přírodě třeba ptačí budka, nový strom nebo domek pro ježky. Obdarovaný mimo dobrého pocitu získá i dárkový certifikát a originální placku.

Hnutí Brontosaurus tak poskytuje možnost pomáhat přírodě i v situaci, kdy na práci v terénu není čas. Kdokoli může za určitou cenu pořídit „Dárek přírodě“, který dobrovolníci z hnutí zdarma vytvoří a umístí. Za tímto účelem Hnutí Brontosaurus spustilo speciální web www.darkyprirode.cz.

Co stálo za vznikem tohoto projektu? „Hnutí Brontosaurus ročně zasadí na 1 000 stromů, vyvěsí desítky budek a uspořádá desítky různých dobrovolnických akcí. Chtěli jsme pro ty, kdo chtějí přírodě pomáhat, ale z nějakého důvodu se nemůžou zúčastnit dobrovolnických akcí, vytvořit příležitost přírodě aktivně pomoci,“ říká koordinátor Dárků přírodě Ivo Brzobohatý.

Fotografie:
Lukáš Wiesner, tel: 773267319 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.