Junák - český skaut, okres Olomouc: Obnova Staré Vody

19. září 2016 | Junák - český skaut, okres Olomouc
Autor: Jan Zahradník, tel: +420 737 147 093
Podzimní částí bude o tomto víkendu 24. - 25. 9. pokračovat skautský projekt Obnova Staré Vody, jehož cílem je péče o bývalou obec a dodnes stále významné poutní místo ve Staré Vodě u Města Libavá. Ve spolupráci s obecní samosprávou a se spolkem Lubavia probíhá intenzivní plánování dalších postupů při údržbě areálu v okolí kostela sv. Anny a sv. Jakuba Většího. "Práce se tentokrát zaměří na vyčištění plochy zahrad bývalého piaristického kláštera a začneme s čištěním rybníka, jehož plocha za poslední léta výrazně zarostla rákosím," shrnuje hlavní náplň pracovního víkendu skautský vedoucí Jan Pečínka.

V letošním roce si připomínáme 70 let od vyhnání sudetských Němců z vesnic na Libavsku. K této příležitosti se uskuteční v sobotu v 17h beseda s Jindřichem Machalou, autorem knihy Kronika Libavska, který se dlouhá léta zabývá mapováním pohnuté historie tohoto regionu. Po besedě proběhne svíčkový průvod od kostela ke Královské studánce, který má původ v dobách, kdy byly starovodské poutě věhlasné a hojně navštěvované.

Další informace:
Jan Pečínka
Mobil: 731 059 298
e-mail: pecinka@volny.cz
Jan Zahradník, tel: 420 737 147 093 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.