http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-budou-mensi-ale-budou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy budou menší, ale budou!

4. května 2016 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808

Tento víkend bude Plzeň žít Slavnostmi svobody. Díky vstřícnosti vedení města Plzně a především Odboru prezentace a marketingu pod vedením Jany Komišové můžeme Plzeňské farmářské trhy pořádat i v komplikovaných dopravních podmínkách slavností. Farmářské trhy tedy v sobotu 7. května v pro ně již v tradiční severní části náměstí Republiky budou. Začnou jako obvykle v 8 hodin, ale skončí již v 11 hodin (standardně končí až ve 12 hodin).

Nechte auto doma...
„Plzeňské farmářské trhy budou asi o třetinu menší, ale budou plné vynikajícího jídla. Přijede třicet prodejců nejlepšího sezonního lokálního jídla. Museli jsme ke zmenšení trhu a zkrácení doby konání přistoupit z důvodů oslav osvobození města Plzně americkou armádou. Příští Plzeňské farmářské trhy 21. května již budou probíhat v tradičních mantinelech“, říká Tomáš Popp, koordinátor trhů ze sdružení Envic. Dopravní situace bude pro automobilovou dopravu složitější, proto by bylo fajn, kdyby nakupující přijeli hromadnou dopravou, na kole, nebo prostě přišli pěšky. Pokud zvolí automobil, měli by ho zaparkovat v ulicích okolo náměstí Republiky nebo v některém z parkovacích domů poblíž centra Plzně.

Jídlo jak má být
Na sobotních Plzeňských farmářských trzích se sejdou mistři svého řemesla. Pekaři ze čtyř pekáren provoní celé náměstí – Rendl ze Sušice, Zídková z Plzně, Dobřanské pekařství, Sebera. Vynikající koláče a kávu připraví i Anděl Station z Plzně. Kuřata a krůty přiveze farma Zephyr. Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les. Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Zefa Volary, Matějka z Letin, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Plzák ze Dřevěné, Zacpal ze Stříbra a Zelený z Drouhavče. Zvěřinové speciality bude prodávat pan Bubeníček z Úněšova. Jablečné mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice nebo z Horského statku Abertamy. Ani „Čerstvá pasta“ vyráběná v Karlových Varech nebude na těchto farmářských trzích chybět. Dostaví se i Selský dvůr Částkov nováček Plzeňských farmářských trhů produkující mléčné výrobky od skotu plemene Jersey. Další držitelkou značky Regionální potravina, která se zúčastní sobotních trhů, je Helena Macháčková vyrábějící výborné sirupy, džemy, pečené čaje. Králíky nabídne pak Herman z Velké Hleďsebe. Houby pro plzeňské zakázníky pěstuje pan Tejkal. Sandra Černá vyrábějící úžasná sušená rajčata a další dobroty nabídne své výrobky také. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a jarní zelenina. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tomáš Popp, tel: 777 239 808 tisknout poslat
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení


Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Příběhy české přírody
   

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist