Zelení: Podporujeme MHD zdarma po dobu smogu, příkladem je např. Varšava

23. ledna 2017 | Zelení
Jedním z řešením aktuální smogové situace v Praze je motivace majitelů aut jezdi méně auty. Pražští zelení proto podporují opatření k zavedení MHD zdarma na omezenou dobu pod dobu smogové situace. Jedná se opatření, které již fungovala v některých městech na severu Moravy a aktuálně se využívá v polské Varšavě.

„Smog dusí Prahu a zvyšuje úmrtnost obyvatel. Je to nepřijatelné a jediné rychlé řešení je motivace obyvatel a návštěvníků využívat více MHD. Odlehčíme tím především plicím našich dětí a seniorů, kteří současné vysoké koncentrace znečistění těžce snáší,“ konstatuje předseda pražských zelených Ondřej Mirovský.

Aktuálně zasíláme Radě hl. města Prahy návrh na vyhlášení MHD zdarma již na zítřejší Radě 24. 1. 2017.

Kontakty:
Ondřej Mirovský, předseda Strany zelených v Praze, tel 724 833 286

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.