Strana zelených: Předseda ostravských zelených podal trestní oznámení kvůli lagunám

26. ledna 2016 | Strana zelených
Předseda zelených v Ostravě Jiří Klega podal trestní oznámení kvůli ostravským lagunám. Neznámého pachatele podezírá z neoprávněného nakládání s odpadem, poškození a ohrožení životního prostředí.

„Žádám důkladné prošetření celé věci. Stát nemůže dávat hlavu do písku a nechat rozvážet ostravské kaly do okolních měst pod okna lidí,“ řekl Jiří Klega a dodává: „Kaly z ostravských lagun mělo v celém kolotoči jako první na starosti sdružení Čistá Ostrava, které získalo miliardovou státní zakázku na odtěžení ostravských lagun. Jednou z firem sdružení byla společnost Geosan Group. Čistá Ostrava si ale najala na likvidaci části lagun společnost Baltom se sídlem v severních Čechách.“ Firma Baltom, jejímž jednateli byl Miroslav Balcar, Karel Kraus a Josef Tomeš je nyní v likvidaci. Více v dnešním vydání Deníku (http://ostrava.zeleni.cz/predseda-ostravskych-zelenych-podal-trestni-oznameni-kvuli-lagunam/).

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.