Kancelář prezidenta republiky: Prezident republiky přijal Alenu Vitáskovou

Prezident republiky Miloš Zeman přijal v pátek dne 12. srpna 2016 na Pražském hradě na její žádost Alenu Vitáskovou, předsedkyni Energetického regulačního úřadu, která informovala o současných nákladech na podporu obnovitelných zdrojů energie, které dnes představují 45 miliard korun. Z čehož jenom 3 miliardy korun byly notifikovány Evropskou komisí, takže zbývajících 42 miliard je podle názoru předsedkyně ERÚ vypláceno nezákonně. Přičemž 1 kWh silové elektřiny má tržní cenu 1 korunu, zatímco cena dotované solární energie je až 15 korun za 1 kWh.

Prezident republiky vyjádřil názor, že je třeba udělat vše pro to, aby dotace vyplácené do kapes solárních baronů byly co nejvíce omezeny.

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.