Ústecký kraj: Prohlášení hejtmana Ústeckého kraje k rozhodnutí DPÚK zahájit autobusovou dopravu

4. srpna 2006 | Ústecký kraj

Společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. dnes s účinností do 18,00 hodin obnovila dopravu na linkách a spojích v rámci Ústeckého kraje. Ústecký kraj vítá rozhodnutí Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s. nepokračovat v protiprávním jednání, v rámci kterého si bral za rukojmí desítky tisíc cestujících v Ústeckém kraji.

Dnešní rozhodnutí Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s. potvrzuje, že její předchozí tvrzení o nedostatku finančních prostředků na zabezpečení dopravní obslužnosti v rámci jejích zákonných povinností byla naprosto zástupná a účelová. Cenu za prokázání této skutečnosti bohužel nesli občané a obce Ústeckého kraje, kterým Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s. svým jednáním způsobil nezanedbatelné škody. Ústecký kraj věří, že Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. se obdobných protiprávních kroků ke škodě široké veřejnosti do budoucna vyvaruje.

Jiří Šulc
hejtman Ústeckého kraje