Strana zelených: Stává se film o Babišovi Selský rozum trezorovým snímkem? Zelení vyzývají ČT k jeho odvysílání

11. září 2017 | Strana zelených
„Veřejnoprávní televize, jako koproducent filmu Selský rozum, investovala do jeho tvorby prostředky daňových poplatníků. Předem přitom schválila námět a poté také výslednou podobu filmu již v průběhu léta. Lze se domnívat, že na základě politického tlaku, přesně takového, jaký je ve filmu zobrazen, oddaluje televize jeho vysílání a my se ptáme proč. Film obsahuje zásadní informace o pravděpodobném vítězi voleb a veřejnost má právo tyto informace znát ještě před volbami.

Vzhledem k aktuálnímu postoji České televize, která se snaží zabránit projekci dokumentu, se stává ze Selského rozumu trezorový film. Vyzýváme proto ČT, aby ho bez odkladu odvysílala v hlavním vysílacím čase. Je ve veřejném zájmu, aby se film dostal k divákům,“ uvedl Matěj Stropnický, předseda Zelených.

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.