Energy Centre České Budějovice: Úsporám na stopě

18. září 2017 | Energy Centre České Budějovice
Autor: Mgr. Ivana Hlinková, tel: 777 030 325
Úsporám na stopě s kufrem vybaveným řadou přístrojů mohou být nyní všechny jihočeské školy, které budou mít zájem o jeho bezplatné zapůjčení. Spolek Energy Centre České Budějovice připravil tuto výukovou pomůcku v rámci projektu Úsporám na stopě, který finančně podpořil Jihočeský kraj.

V hliníkovém kufru naleznou učitelé a žáci přístroje na měření spotřeby energie a kvality ovzduší a pomůcky pro úsporu energie včetně návodů k použití:

• měřič spotřeby energie
• luxmetr
• měřič CO2, teploty a vlhkosti
• měřič elektromagnetického záření
• spořič vody do WC, perlátor, měrka průtoku vody
• různé druhy žárovek, stolní lampa, zásuvková lišta
Po dobu trvání projektu, tzn. do 31. 10. 2017 budou hrazeny z projektového rozpočtu rovněž náklady na doručení kufru školám. K dispozici jsou celkem 4 kufry. Cílem projektu je přiblížit žákům a studentům jihočeských ZŠ a SŠ praktickou a zábavnou formou téma úspor energie a ukázat jim, že úspora energie nemusí vždy znamenat snížení komfortu a tepelné pohody.
Mgr. Ivana Hlinková, tel: 777 030 325 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.