Český svaz mentálně postižených sportovců, z.s.: V ČR se poprvé uskuteční mistrovství světa ve stolním tenisu pro hráče s mentálním postižením

17. října 2017 | Český svaz mentálně postižených sportovců, z.s.
Autor: Pavel Svoboda, tel: +420 777 871 558
V České republice se poprvé koná INAS Mistrovství světa ve stolním tenisu pro hráče s mentálním postižením. O tituly se utká 65 sportovců ze 14 zemí čtyř kontinentů – Evropy, Asie, Afriky a Jižní Ameriky. Turnaj se koná od 22. do 27. října 2017 ve sportovní hale Třebeš v Hradci Králové. Vstup na turnaj je pro diváky zdarma. Zveme každého, kdo chce sportovce podpořit.

INAS Mistrovství světa ve stolním tenisu pro hráče s mentálním postižením se od 22. do 27. října 2017 uskuteční ve sportovní hale Třebeš v Hradci Králové. Světový turnaj bude v České republice vůbec poprvé. O tituly se utká 65 hráčů ze 14 zemí čtyř kontinentů – Evropy, Asie, Afriky a Jižní Ameriky.

Českou republiku reprezentuje šest mužů a pět žen. „Naše šance si netroufám odhadnout vzhledem k účasti pro nás neznámých týmů z neevropských zemí. V každém případě se pokusíme bojovat o medaile. Největší nadějí je teprve čtrnáctiletá Denisa Macurová, která má velké předpoklady proniknout v dalších letech mezi světovou špičku," řekl vedoucí české reprezentace a trenér Pavel Zahálka.

Dorazí také zástupci Egypta, Estonska, Finska, Francie, Hong Kongu, Chile, Itálie, Německa, Portugalska, Rakouska, Ruska, Thajska a Turecka. Speciální motivací pro všechny hráče je možnost kvalifikovat se na Global Games 2019 v australském Brisbane.

Na 12 stolech se bude hrát v královéhradecké sportovní hale Třebeš osvědčené už z evropského mistrovství v roce 2014. Sportovci využijí stravovací a ubytovací zázemí hotelu Černigov.

Na letošním mistrovství se bude poprvé soutěžit ve třech kategoriích rozlišených typem mentálního postižení. Kromě tradiční Intellectual Disability kategorie se hráči utkají také v kategoriích Down Syndrome a Autism. „Mistrovství se účastní výhradně hráči s mentálním postižením. Díky obdobným akcím tak uplatňují své dovednosti v limitech jejich postižení," uvedl Pavel Svoboda, předseda organizačního týmu mistrovství.

Turnaj pořádá sportovní klub SK INTEGRA Hradec Králové pověřený Českým svazem mentálně postižených sportovců (ČSMPS) a mezinárodní federací The International Federation for Intellectual Impairment Sport (INAS).

„Světové mistrovství v Hradci Králové bude sportovním i společenským setkáním sportovců mluvících různou řečí, ale hrajících v životě proti stejnému soupeři – mentálnímu postižení. Přijďte fandit," vyzvala veřejnost ředitelka turnaje Lucie Francová. Vstup na turnaj je pro diváky zdarma.
Pavel Svoboda, tel: 420 777 871 558 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.