Aleš Ondrůj "> Ve středu začnou autobusy RegioJet opět přepravovat cestující mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi. Nově pojedou 2x denně až na Lipno - Ekolist.cz

RegioJet: Ve středu začnou autobusy RegioJet opět přepravovat cestující mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi. Nově pojedou 2x denně až na Lipno

27. února 2017 | RegioJet
Autor: Aleš Ondrůj, tel: 603 523 053
Od této středy, 1. března, mohou cestující opět využívat žlutých autobusů RegioJet v úseku Český Krumlov – České Budějovice a zpět. Končí tak přibližně tříměsíční období, kdy autobusy RegioJet neměly povolenu přepravu cestujících na tomto úseku.

„Všichni, kdo naše autobusy využívali každý den k cestám do školy, do zaměstnání nebo i třeba na výlety, s námi opět mohou mezi Krumlovem a Budějovicemi od středy cestovat. Nově pojedou naše autobusy také na Lipno, které spojí 2x denně nejen s Krumlovem a Českými Budějovicemi, ale také Prahou a Pískem,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusů RegioJet a dodává: „Chtěli bychom poděkovat za skutečně masivní podporu od našich zákazníků a příznivců na jihu Čech, která výrazně přispěla k znovuzavedení oblíbeného spojení žlutými autobusy mezi Krumlovem a Budějovicemi. Vážíme si toho.“

Předprodej jízdenek na spoje od 1. 3. - včetně úseku Český Krumlov – České Budějovice a nového úseku na Lipno již naplno běží. Spoje budou jezdit v hodinových intervalech a pro cestující to znamená plnohodnotný návrat rychlého a pohodlného spojení mezi Krumlovem a krajským městem.

Vybrané detaily jízdního řádu od 1. 3. 2017 jsou následující:

Vnitrokrajská přeprava mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi a z a do dalších míst na území Jihočeského kraje je možná ve všech autobusových spojích RegioJet bez omezení na lince Lipno – Český Krumlov – České Budějovice – Písek – Praha a zpět.

Autobusy odjíždějí z Českého Krumlova do Českých Budějovic a Prahy od 5.00 do 20.00 hodin v hodinovém intervalu. V opačném směru pak z Prahy od 6.00 do 21.00 hodin rovněž v hodinovém intervalu. V 10.30 hodin z Prahy a v 17.30 hodin z Českého Krumlova jedou v sezóně od konce dubna do konce září navíc vložené spoje.

Jízdní doba mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi je 30 minut z autobusového nádraží v CK a 25 minut mezi zastávkou Český Krumlov, Špičák a České Budějovice AN.

Spoj ráno s odjezdem v 6.00 hodin z Prahy pokračuje z Českého Krumlova do Lipna nad Vltavou a zastavuje v zastávkách Černá v Pošumaví (9.20), Frymburk (9.35) a Lipno nad Vltavou, lanovka (9.45). Stejně tak pokračuje spoj z Prahy ve 12.00, který z Českého Krumlova jede dále ve směru: Rožmberk nad Vltavou (15.30), Vyšší Brod (15.45), Loučovice (15.55), Lipno nad Vltavou (16.05) a Lipno nad Vltavou, lanovka (16.10).

V opačném směru pak ze zastávky Lipno nad Vltavou, lanovka, vyjíždí autobusový spoj RegioJet v 10.40, který dále pokračuje do Lipna nad Vltavou (10.45), Loučovic (10.55), Vyššího Brodu (11.05) Rožmberka nad Vltavou (11.20) a následně Českého Krumlova, Českých Budějovic, Písku a Prahy. Další spoj ze zastávky Lipno nad Vltavou, lanovka pak odjíždí v 05 a zastavuje ve Frymburku (17.15) v Černé v Pošumaví (17.30) a dále pokračuje do Českého Krumlova, Českých Budějovic, Písku a Prahy.
Aleš Ondrůj, tel: 603 523 053