Veronika Němcová "> Vlk se vrací do české přírody a sysel žije na golfovém hřišti. Výstava Příběhy české přírody přináší nečekaná poznání - Ekolist.cz

Beleco: Vlk se vrací do české přírody a sysel žije na golfovém hřišti. Výstava Příběhy české přírody přináší nečekaná poznání

16. března 2016 | Beleco
Autor: Veronika Němcová, tel: 602 665 505
Největší zázraky přírody se odehrávají přímo za vašimi dveřmi. To dokážou fotografie na výstavě Příběhy české přírody, kterou od 21. března do 30. dubna nabídne trojská botanická zahrada v Praze. Patronem výstavy je Ondřej Prosický, držitel ceny Czech Press Photo, jehož fotografie budou také k vidění. Organizátorem výstavy je odborná organizace Beleco.

„Česká příroda je plná zajímavostí. Třeba listonoh, živoucí fosilie, miluje život v bývalých vojenských prostorech. Sysel má v oblibě golfová hřiště a vlk se k nám vrací do přírody zpět. Výstava prostřednictvím osmi populárně naučných příběhů představí překvapivá odhalení změn, které v české přírodě v běhu času, a často zásluhou člověka, nastaly,“ představuje výstavu Simona Poláková, manažerka projektu Příběhy české přírody z Beleca.

Otevřete oči a pozorujte bohatství přírody
Česká krajina je plná zajímavých příběhů. Narazíte v ní na dramata, komedie i detektivky. „Jako fotograf divoké přírody jsem navštívil mnoho unikátních biotopů v odlehlých koutech světa, nejvíce si ale vážím příležitostí, které mám na dosah v české přírodě," říká špičkový fotograf a patron výstavy Ondřej Prosický.

Mezi vystavovanými fotografiemi najdete i díla Pavla Radosty, fotografa časopisu Moje země a kurátora výstavy. Ta je součástí populárně naučného projektu společnosti Beleco, který vznikl díky grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.
Veronika Němcová, tel: 602 665 505