Multikulturní centrum Praha: Vyhrožování, izolace, práce bez mzdy. Jak zamezit vykořisťování cizinců?

14. června 2016 | Multikulturní centrum Praha
Autor: Sára Drahokoupil Vidímová, tel: 725 571 598
Na semináři pořádaném pod záštitou ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové představí nevládní organizace Multikulturní centrum Praha policy paper navazující na dosavadní debaty o systematickém porušování pracovních práv občanů a občanek Evropské unie zejména v subdodavatelských řetězcích v České republice.

Text představuje a na semináři budou diskutovány konkrétní případy a z nich plynoucí návrhy doporučení na řešení dosavadních problémů. Zejména se seminář zaměří na posílení role Státního úřadu inspekce práce, agenturní a jiné formy nepřímého zaměstnávání, ale také na zvyšování informovanosti zahraničních pracovníků a pracovnic.
Akce se koná v pondělí 20. června od 10:00 v budově MPSV, Na Poříčním právu 376/1 za účasti zástupců a zástupkyň Ministerstva práce a sociálních věcí, Státního úřadu inspekce práce, odborníků a odbornic z Kanceláře veřejné ochránkyně práv, jakož i zástupců a zástupkyň nevládních organizací pracujících s migranty.
Závěr oficiální části a neformální pokračování diskuse je naplánovaný na 13:00.
Sára Drahokoupil Vidímová, tel: 725 571 598 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.